Αρχική » Μαθητές » Επισκέψεις » Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καλάμι, το Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς και την Isostevia!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καλάμι, το Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς και την Isostevia!

Την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια μοναδική εκπαιδευτική επίσκεψη στα περίχωρα της Λιβαδειάς.

Αρχικά επισκέφθηκαν τα μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή Καλάμι, όπου στη διάρκεια της Κατοχής οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους κατοίκους του ομώνυμου οικισμού και στη συνέχεια τον πυρπόλησαν.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς στον Άγιο Γεώργιο. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με διάφορα μουσικά όργανα. Επιπλέον, στα πλαίσια της διασχολικής μας συνεργασίας τα παιδιά και από τα δύο σχολεία τραγούδησαν το μελοποιημένο ποίημα του Παλαμά, “Δεν είναι μονάχα τ’ αηδόνια”.

Η όμορφη μέρα μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Isostevia, όπου οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τα οφέλη και την παραγωγή της Στέβιας από τον κ. Αντώνη Παναγώτα και την κα Αλεξάνδρα Καπάνταη. Στη συνέχεια τα παιδιά με τη συνοδεία της κας Φλώρας, επισκέφθηκαν τους χώρους παραγωγής και είδαν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται το μοναδικό αυτό προϊόν!

Γεμάτοι νέες εμπειρίες και γνώσεις επιστρέψαμε στο σχολείο μας, αποχαιρετώντας τους νέους φίλους που κάναμε, μια και σε αυτήν εκδρομή είχαμε μαζί μας και τους μαθητές και τις μαθήτριες από το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο της Χαιρώνειας.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Έργα eTwinning
Ο μετεωρολογικός μας σταθμός
Σχολική Βιβλιοθήκη
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας